U bent hier: Home / Stichting Fellowship FSE

Stichting Fellowship FSE

De Stichting Ondersteuning Wetenschappelijk Onderwijs & Onderzoek bij het Fellowship Fire Safety Engineering is het bestuursorgaan van het fellowship FSE aan de TU/e. FSE staat voor Fire Safety Engineering, integraal maatwerk voor de brandveiligheid van gebouwen. Brandveiligheid wordt aan de faculteit Bouwkunde van de TU/e in samenhang beschouwd met constructieve veiligheid, duurzaamheid, gezondheid en bruikbaarheid.

 

Het bestuur van de Stichting FSE WO2 bestaat uit de voorzitter de heer R. (Rob) Hartgerink , directeur van OCB, penningmeester de heer ing. L.H.M. (Louis) Cleef Fire Safety Manager bij Rockwool B.V. en uit secretaris de heer R. (Roy) Weghorst, Head of regulatory affairs, Kingspan B.V.

De Stichting FSE WO2 heeft de volgende doelen:

  • Bevorderen Wetenschappelijk onderwijs FSE, het integraal ontwerpen van gebouwen met een acceptabel risicoprofiel in geval van brand, aan de faculteit bouwkunde van de TU/e
  • Bevorderen integratie FSE met de overige bouwkundige & bouwfysische vakgebieden binnen de faculteit bouwkunde van de TU/e
  • Bevorderen wetenschappelijk onderzoek FSE aan de faculteit bouwkunde van de TU/e met maatschappelijke relevantie
  • Kennisoverdracht tussen praktijk en onderwijs (wisselwerking: praktijkkennis benutten in het onderwijs en onderwijscontent toepassen in de praktijk)

 

De Stichting FSE WO2 financiert de onderzoekswerkzaamheden door vouchers aan de deelnemers uit te geven. De onderzoekslijnen worden door de Fellow FSE de stichting jaarlijks bepaalt.