U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten op deze website.

9e Nationaal Congres Fire Safety & Science

Op 2 en 3 november organiseert het IFV in samenwerking met de Stichting Fellow FSE het 9e nationaal congres Fire Safety & Science. De ontwikkelingen op het terrein van Fire Safety Engineering en innoverende brandbestrijding staan niet stil. En daarom hebben we weer een vol programma met de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeken en activiteiten op deze terreinen. Met deels ‘oude bekenden’ als sprekers en workshopleiders, maar ook weer veel nieuwe gezichten van nieuwe organisaties. Vanaf 1 september vindt u op deze site nadere informatie over de inhoud van de lezingen en deelsessies.

9e Nationaal Congres Fire Safety & Science - Lees verder...

Paper Zutphen experimenten fase 1 gepresenteerd op Interflam 2016

Lieuwe de Witte, IFV heeft op Interflam 2016 zijn onderzoek over de brandexperimenten in Zutphen gepresenteerd.

Paper Zutphen experimenten fase 1 gepresenteerd op Interflam 2016 - Lees verder...

Hoe veilig is vluchtveilig?

Een artikel van Ruud van Herpen over de noodzakelijke marges als gevolg van onzekere randcondities geschreven voor Jaarboek Beveiliging Totaal 2016

Hoe veilig is vluchtveilig? - Lees verder...

MIO-Workshop 2016 (multidisciplinair integraal ontwerpen)

Op 18 februari jl. is er vanuit het fellowship Fire Safety Engineering ondersteuning verleend aan de MIO-workshop, onderdeel van het masterproject Integraal Ontwerpen van bouwkunde studenten van de TU/e.

MIO-Workshop 2016 (multidisciplinair integraal ontwerpen) - Lees verder...

Ruud van Herpen over het mogelijke brandgevaar van Lithium-Ion batterijen

Afgelopen 21 december 2015 is Ruud van Herpen geïnterviewd als praktijkhoogleraar brandveiligheid TU Eindhoven over het mogelijke brandgevaar van Lithium-Ion batterijen in een situatie van energie-opslag thuis. Woningen met PV-panelen zouden hun energie-overschot zelf kunnen opslaan in plaats van terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Zolang je nog mag salderen is dat eigenlijk niet aan de orde, maar toch gaat Eneco vanaf 1 januari de Tesla Powerwall promoten. Een grote Lithium-Ion batterij voor thuis (7kWh en 10kWh versie).

Ruud van Herpen over het mogelijke brandgevaar van Lithium-Ion batterijen - Lees verder...

Workshop Prevention and suppression op FSS Congres

Dealing with uncertainties in a time dependent on balance Door Fellow FSE Ruud van Herpen op het Fire, Safety & Science congres op 4 november 2015 in Arnhem

Workshop Prevention and suppression op FSS Congres - Lees verder...

Scriptie over brandgedrag van sandwichpanelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2015

Op woensdag 4 november 2015 is tijdens het congres Fire Safety en Science de Scriptieprijs van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) uitgereikt.

Scriptie over brandgedrag van sandwichpanelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2015 - Lees verder...

Nominaties IFV VVBA scriptieprijs 2015

De scriptieprijs is een gezamenlijk initiatief van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de VVBA (Vereniging van BrandveiligheidAdviseurs). De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste bachelor- of masterscriptie, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. In totaal werden 18 scripties ingezonden voor nominatie.

Nominaties IFV VVBA scriptieprijs 2015 - Lees verder...

Ruud van Herpen treedt af als bestuurslid IFE-NL

Afgelopen donderdag 11 juni was de Algemene Leden Vergadering van de Nederlandse afdeling van the Institution of Fire Engineers (IFE-NL). Met een minisymposium over 'Risicogebaseerde brandveiligheid van grote brandcompartimenten' bij MARSH in Rotterdam.

Ruud van Herpen treedt af als bestuurslid IFE-NL - Lees verder...

Onderzoek Fire behaviour of synthetic insulationmaterials afgerond

Onderzoek Fire behaviour of synthetic insulationmaterials afgerond

Luuk de Kluiver en Sander Giunta d’Albani met succes afgestudeerd op het gedrag van isolatiemateriaal in sandwichelementen onder een matige thermische belasting van bij voorbeeld een hete zone, waaronder offensief optreden van de brandweer mogelijk zou kunnen zijn.

Onderzoek Fire behaviour of synthetic insulationmaterials afgerond - Lees verder...

Uitreiking oorkonde benoeming Fellow FSE

Uitreiking oorkonde benoeming Fellow FSE

Overhandiging van de oorkonde Fellow FSE aan ir. Ruud van Herpen MSc. FIFireE door ir. Jan Mengelers, voorzitter van de raad van bestuur van de TU/e

Uitreiking oorkonde benoeming Fellow FSE - Lees verder...

Winnaar scriptieprijs VVBA-IFV

Winnaar scriptieprijs VVBA-IFV

Thijs Geertsema ontvangt voor zijn scriptie ‘Van trappen op de rem naar fluitend richting de inzet’ de VVBA-IFV-scriptieprijs 2014.

Winnaar scriptieprijs VVBA-IFV - Lees verder...

FSS congres 2014:  Branden begrijpen

FSS congres 2014: Branden begrijpen

Ruud van Herpen en Lieuwe de Witte over doelgerichte brandveiligheid. Een verslag van het 2-daagse internationale Fire Safety Science georganiseerd door het IFV op 5 en 6 november 2014

FSS congres 2014: Branden begrijpen - Lees verder...

3 nominaties VVBA IFV scriptieprijs bekend gemaakt

Op 11 september 2014 zijn tijdens de fire safety expertclass Next Generation aan de Technische Universiteit Eindhoven drie scripties genomineerd voor de IFV-VVBA scriptieprijs.

3 nominaties VVBA IFV scriptieprijs bekend gemaakt - Lees verder...

TU/e-studente maakt duurzaam paviljoen voor festivals

TU/e-studente maakt duurzaam paviljoen voor festivals

SummerLabb is een duurzaam paviljoen dat langs diverse festivals in Nederland reist. Op 12 juli opent het haar deuren op Extrema Outdoor, het eerste festival dit seizoen. De avond ervoor is de exclusieve opening voor onze partners en pers. Het paviljoen zal geopend worden door Rob van Gijzel (Burgemeester Gemeente Eindhoven), Eppo Bruins (STW) en Jan Douwe Kroeske (Double2).

TU/e-studente maakt duurzaam paviljoen voor festivals - Lees verder...