U bent hier: Home / Nieuws / Winnaar scriptieprijs VVBA-IFV

Winnaar scriptieprijs VVBA-IFV

Thijs Geertsema ontvangt voor zijn scriptie ‘Van trappen op de rem naar fluitend richting de inzet’ de VVBA-IFV-scriptieprijs 2014.

Juryvoorzitter Paul Verlaan: “Gelet op de wetenschappelijke onderbouwing, de aanpak, de diepgang en de uitstekend onderbouwde conclusies hebben wij als jury besloten de scriptieprijs 2014 toe te kennen aan Thijs Geertsema. Hij heeft met een serie unieke en innoverende praktijkexperimenten antwoord gegeven op de vraag hoe het aantal mogelijke handelingsverschillen tussen brandbestrijding en incidenten met gevaarlijke stoffen bij bevelvoerders kan worden gereduceerd. Hij heeft het onderwerp breed belicht en dat gecombineerd met goed onderbouwde conclusies.

De jury is verheugd dat dit onderwerp in een goede mix van theorie en praktijk nu eens grondig is uitgediept. Dat maakt de scriptie in hoge mate innovatief. De scriptie is in zowel opzet als aanpak wetenschappelijk van aard en de jury vindt het wetenschappelijk gehalte uitzonderlijk hoog voor een hbo-scriptie.”

Lees meer

Foto: Paul Verlaan, juryvoorzitter en lid van de Wetenschappelijke Raad Brandweer, reikt voor de derde keer de scriptieprijs van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) uit.