U bent hier: Home / Nieuws / Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs 2017

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs 2017

Op donderdag 14 september 2017 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2017 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs). De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. In totaal werden zestien scripties ingestuurd voor nominatie. Uit de inzendingen heeft  de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz),  Danny Ruytenbeek (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd.

Nominaties in willekeurige volgorde:

  • Sami Takieddin – Universiteit Gent
    A Numerical Investigation of Spray-Plume Interactions
  • Paul Hoondert – Technische Universiteit Delft
    State of the art fire safety concept for evacuation of different types of vulnerable patients in Dutch hospitals
  • Cindy Veerman – Saxion Hogeschool

Rookgasexplosies

Expertclass FSE–Next Generation
De bekendmaking van de genomineerden gebeurde tijdens de expertclass FSE-Next Generation. Tijdens de opening van deze expertclass maakte Patries Robijn-Meijers (DGMR/VVBA) de veertig aanwezigen enthousiast voor Fire Safety Engineering. Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde bij het IFV, benadrukte de verbinding tussen praktijk, bedrijfsleven en opleiding in zijn presentatie Research in Fire Safety: FSE to understand Fire. Fellow FSE Ruud van Herpen ging in zijn presentatie dieper in op faalkansen van brandwerende scheidingen in FSE.

Download presentaties


Scripties downloaden
De genomineerde scripties zijn hier downloaden en van de websites van het IFV en de VVBA. Voor het congres Fire Safety & Science  op 8 en 9 november a.s. is aanmelden mogelijk via www.ifv.nl/kennisevents