U bent hier: Home / Nieuws / Nominaties IFV-VVBA scriptieprijs 2016

Nominaties IFV-VVBA scriptieprijs 2016

Expertclass ‘FSE – Next Generation’ Op donderdag 15 september 2015 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass ‘FSE – Next Generation’ de nominaties voor de IFV-VVBA scriptieprijs 2016 bekend gemaakt. De expertclass is een initiatief van de ir. Ruud van Herpen FIFireE, fellow FSE aan de TU Eindhoven. De scriptieprijs is een gezamenlijk initiatief van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de VVBA (Vereniging van BrandveiligheidAdviseurs). De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste bachelor- of masterscriptie, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is blijkt wel uit het aantal inzendingen.

In totaal werden 12 scripties ingezonden voor nominatie. Uit de inzendingen zijn door de VVBA scriptiecommissie, onder aanvoering van ir. Erik Janse (BVEJ) en ir. Danny Ruitenbeek (Nieman), drie scripties genomineerd. De winnaar wordt tijdens het Fire Safety and Science congres van het IFV (2 en 3 november 2016) bekend gemaakt door de IFV-jury.

Nominaties:

  • Hilco Hiemstra – Influence of building structure and building content on residential fires (International Master of Fire Safety Engineering – Lund University)
  • Jelmer Feenstra – FDS-2-Abaqus, a two-way CFD-FEM coupling (Eindhoven University of Technology)
  • Matthias Van de veire – Studies on the performance of fire fighter’s gas cooling techinque (International Master of Fire Safety Engineering – Lund University)
     

Downloads:

Lees meer: