U bent hier: Home / Nieuws / Hoge waardering voor twee afstudeerscripties

Hoge waardering voor twee afstudeerscripties

Afgelopen juni zijn twee afstudeerders op Building Physics and Services - Technische Universiteit Eindhoven afgestudeerd met uniek hoge cijfers: een 9,5 en een 8,5!

Beide afstudeerscripties zijn begeleidt door Fellow FSE Ruud van Herpen en doen mee aan de IFV-VVBA scriptieprijsvraag brandveiligheid 2018. Tijdens de expertclass ‘Next Generation’ op 13 september 2018 op de TU Eindhoven worden de genomineerde scripties bekend gemaakt. Beide afstudeerders lichten hier de onderzoeken toe. Aanmelden voor deze expertclass kan nog!

Download uitnodiging Expertclass

Het gaat om ‘Cooling of a hot smoke layer by a sprinkler Spray’ door Nick Tenbült. Door Nick Tenbült is de invloed van een sprinklerspray op de rooklaag onderzocht. Daarvoor heeft hij zowel uitgebreid experimenteel onderzoek verricht aan een testopstelling in het Laboratorium van Peutz BV te Mook, als CFD-simulaties met Fire Dynamics Simulator (FDS, NIST). Omdat een dergelijke gedegen validatie-onderzoek voor een sprinklerspay in FDS nog niet eerder uitgevoerd is, is dit afstudeeronderzoek is gewaardeerd met een 9,5 ! Lees de beoordeling hier.

De tweede afstudeerscriptie gewaardeerd met een 8,5  is ‘Automated 2-way coupled CFD and FEM under fire conditions of a selfsupporting sandwich panel facade system’ door Jan de Boer. In een eerder afstudeeronderzoek heeft Jelmer Feenstra aangetoond dat een 2-way koppeling van CFD (computational fluid dynamics) met FEM (thermomechanische eindige elementen analyse) grote voordelen biedt voor een meer realistische beschouwing van het gedrag van constructies onder brandcondities. Jan de Boer is daar in zijn afstudeeronderzoek op doorgegaan en heeft het niveau van realisme aanzienlijk vergroot. Lees de beoordeling hier.