U bent hier: Home / Nieuws / NIPV-VVBA Scriptieprijs 2022

NIPV-VVBA Scriptieprijs 2022

De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid). Op vrijdagmiddag 25 maart 2022 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs 2022 bekend gemaakt. De winnaar is op 9 juni 2022 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.
NIPV-VVBA Scriptieprijs 2022

Siri Qvist ontvangt de scriptieprijs 2022

De NIPV-VVBA scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse afgestudeerde aan een buitenlandse universiteit. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit de kwaliteit van de inzendingen. De door de studenten gestelde onderzoeksdoelstellingen werden steeds met een grondige onderbouwing beantwoord. Dit jaar werden 7 scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA drie scripties genomineerd tijdens de goed bezochte expertclass op de TU Eindhoven. Tijdens het FSS Congres is op 9 juni door Ricardo Weewer als voorzitter van de Jury de scriptieprijs toegekend aan Siri Qvist (TU Delft). Van harte gefeliciteerd Siri!

De genomineerden waren, in willekeurige volgorde:

  • Sue Ellen de Nijs – Eindhoven University of Technology
    Thermomechanical modeling of composite slab joints under fire
  • Siri Qvist – Delft University of Technology
    A circular approach for the fire safety design in mass timber buildings
  • Yaël D’Haene – Haagse Hogeschool
    Gevolgen van het exploderen van een waterstof hogedruktank van een auto in een parkeergarage voor de sterkte van de draagconstructie

      

Download de scripties