U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten op deze website.

Nominaties scriptieprijs bekend gemaakt

Op donderdag 12 september 2019 zijn tijdens de expertclass FSE–Next Generation op de Technische Universiteit Eindhoven de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid). De winnaar wordt op 14 november 2019 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

Nominaties scriptieprijs bekend gemaakt - Lees verder...

Scriptieprijs brandveiligheid 2019!

Scriptieprijs brandveiligheid 2019!

Ben jij in 2018 of 2019 afgestudeerd? Heeft jouw onderwerp te maken met brandpreventie, protectie, repressie, nazorg, of brengt het met fire engineering de juiste verbanden tussen de schakels in de veiligheidsketen? Stuur dan je scriptie!

Scriptieprijs brandveiligheid 2019! - Lees verder...

Leuke vlog over FSS Congres

n deze vlog blikt lector Ricardo Weever samen met een aantal (internationale) gasten terug op het congres en de tweedaagse kennisdelingsbijeenkomst. De Exchange of Experts vond dit jaar voor de derde keer plaats. Doel van de bijeenkomst is meer internationale samenwerking en kennisdeling op onderzoeksgebied binnen de brandweer.

Leuke vlog over FSS Congres - Lees verder...

Scriptie over invloed van sprinkler op rooklaag wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2018

Nick Tenbült van de Technische Universiteit Eindhoven heeft met zijn scriptie over de invloed van een sprinkler op een rooklaag de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 gewonnen. “Een interessant en wetenschappelijk goed onderbouwd onderzoek. Zeer actueel voor de fire safety engineering met interessante resultaten. Deze zijn nog niet direct praktisch toepasbaar, maar de combinatie van modellering en experimenteel onderzoek is een stap in de goede richting”, aldus het juryrapport.

Scriptie over invloed van sprinkler op rooklaag wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 - Lees verder...

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2018

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2018

Op donderdag 13 september 2018 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid). De winnaar wordt op 15 november 2018 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2018 - Lees verder...

Hoge waardering voor twee afstudeerscripties

Afgelopen juni zijn twee afstudeerders op Building Physics and Services - Technische Universiteit Eindhoven afgestudeerd met uniek hoge cijfers: een 9,5 en een 8,5!

Hoge waardering voor twee afstudeerscripties - Lees verder...

Scriptieprijs 2018 IFV - VVBA

Scriptieprijs 2018 IFV - VVBA

Ben jij in 2017 of 2018 afgestudeerd? Heeft jouw onderwerp te maken met brandpreventie, protectie, repressie, nazorg, of brengt het met fire engineering de juiste verbanden tussen de schakels in de veiligheidsketen? Stuur dan je scriptie in!

Scriptieprijs 2018 IFV - VVBA - Lees verder...

Fire safety of high-rise buildings

Lessons learned from recent fires in tall buildings By: Ruud van Herpen MSc. FIFireE Fellow Fire Engineering TU/e; Technical director Nieman Consulting Engineers

Fire safety of high-rise buildings - Lees verder...

Cindy Veerman wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2017

Cindy Veerman wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2017

Met een scriptie over rookgasexplosies heeft Cindy Veerman van Saxion Hogeschool de IFV-VVBA-scriptieprijs 2017 gewonnen. “Een interessant onderzoek naar de invloed van specifieke materialen in dakconstructies op de ontwikkeling van rookgasexplosies. Zeer actueel en van belang voor de inzetstrategie van de brandweer. Het onderwerp is niet geheel nieuw, maar de conclusies leveren nieuwe inzichten op”, aldus het juryrapport.

Cindy Veerman wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2017 - Lees verder...

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs 2017

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs 2017

Op donderdag 14 september 2017 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2017 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs). De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs 2017 - Lees verder...

Gevelisolatie en -afdichting in Nederland: de toekomst na Grenfell Tower

Gevelisolatie en -afdichting in Nederland: de toekomst na Grenfell Tower

In dit artikel zijn Ruud van Herpen en Nico Scholten door Lynsey Dubbeld geïnterviewd over gevelisolatie en -afdichting naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen.

Gevelisolatie en -afdichting in Nederland: de toekomst na Grenfell Tower - Lees verder...

Abstracts voor SFPE Conference & Expo 2018

Abstracts voor SFPE Conference & Expo 2018

Vanuit het fellowship FSE TU/e hebben we een bijdrage geleverd aan het SFPE Conference & Expo In Rotterdam, februari 2018. Hieronder de bijdragen die ook in het conference papers book zijn opgenomen.

Abstracts voor SFPE Conference & Expo 2018 - Lees verder...

Programma expertclass bekend

In expertclasses presenteert de TU/e jaarlijks nieuwe ontwikkelingen, visies en trends op het gebied van brandveiligheid en fire engineering. Daarmee wordt een verbinding gemaakt tussen wetenschappelijk onderzoek, brandpreventie en brandrepressie. Een verbinding ook tussen medewerkers en studenten aan de TU/e en de publieke en private partijen die zich met brandveiligheid in bouwwerken en gebouwen bezig houden.

Programma expertclass bekend - Lees verder...

Abstracts voor IFireSS 2017

Abstracts voor IFireSS 2017

Vanuit het fellowship FSE TU/e hebben we een bijdrage geleverd aan het IFireEE 2017 congres in Napels. Hieronder de bijdragen die ook in het conference papers book zijn opgenomen.

Abstracts voor IFireSS 2017 - Lees verder...

Rol architecten brandveiligheid hoogbouw

Persbericht 16 juni 2017 Reactie van Ruud van Herpen op artikel: Hoe probeert Nederland een brand als in Londen te voorkomen? geplaatst in Trouw 14 juni 2017 ‘Veel architecten zien brand als een calamiteit die nauwelijks voorkomt’, zegt civiel ingenieur Ruud van Herpen. ‘Daarom investeren ze liever niet te veel in dure maatregelen.’ – Trouw, 14 juni 2017.

Rol architecten brandveiligheid hoogbouw - Lees verder...

Brandveiligheid hoogbouw

Brandveiligheid hoogbouw

Naar aanleiding van de brand in een woontoren (Grenfell Tower ) in Londen 14 juni 2017 is Ruud van Herpen geïnterviewd voor Trouw en Radio 1.

Brandveiligheid hoogbouw - Lees verder...

Amerikaans verbod voor elektronica in handbagage

Amerikaans verbod voor elektronica in handbagage

Ruud van Herpen geeft in dit NRC artikel een antwoord op de vraag Hoe het zit met de brandveiligheid van de lithiumbatterijen.

Amerikaans verbod voor elektronica in handbagage - Lees verder...

IFireSS congres 2017 in Napels

De abstracts Evacuation of bedridden building occupants (afstudeeronderzoek Niels Strating) en Influence of the performance of triple glazing on the fire development in a dwelling (afstudeeronderzoek Ronald Huizinga) zijn door Wim Zeiler uitgewerkt tot papers en beide geaccepteerd voor het IFireSS congres 2017 in Napels

IFireSS congres 2017 in Napels - Lees verder...

Hoe waarborg je de vluchtveiligheid in grote compartimenten

n het Bouwbesluit 2012 zijn de voorwaarden opgenomen waarmee de veiligheid van bouwwerken wordt gewaarborgd. Daarbij gaat het om zowel gebruikscondities als bijzondere condities zoals brand. Die voorwaarden zijn geformuleerd als grenswaarden voor onder meer loopafstanden en het aantal en de kwaliteit van vluchtroutes. In grote compartimenten, zoals een markthal, is het vaak niet mogelijk om de vluchtveiligheid op deze manier vorm te geven.

Hoe waarborg je de vluchtveiligheid in grote compartimenten - Lees verder...

Meet & Greet Mollier TU/e Bouwkunde, 7 februari 2017

Dinsdag 7 februari vond de jaarlijkse Meet&greet plaats van Studievereniging Mollier van de unit BPS (TU/e). Omdat de Stichting FellowFSE (zie www.fellowfse.nl) de Studievereniging ook sponsort mag de stichting daar ook een pitch over haar activiteiten houden.

Meet & Greet Mollier TU/e Bouwkunde, 7 februari 2017 - Lees verder...

18 diploma's uitgereikt voor PHBO Fire Safety Engineering & Management 2016

Afgelopen donderdag zijn er 18 diploma's uitgereikt voor PHBO Fire Safety Engineering & Management 2016 van Er is nog plek voor deze opleiding die binnenkort start! http://bit.ly/2khVqhY

18 diploma's uitgereikt voor PHBO Fire Safety Engineering & Management 2016 - Lees verder...

Reliability of fire safety objectives

Presentatie van Ruud van Herpen tijdens de Masterclass brandveiligheid van parkeergarages op Saxion afgelopen 19-12-2016

Reliability of fire safety objectives - Lees verder...

Interview met Ruud van Herpen voor CommUNICAtie

Interview met Ruud van Herpen voor CommUNICAtie

Ruud van Herpen is voor het UNICA magazine commUNICAtie geïnterviewd door Veronique van der Waal over hoe het onderwijs en bedrijfsleven samen werken aan slimme brandveiligheid.

Interview met Ruud van Herpen voor CommUNICAtie - Lees verder...

Jelmer Feenstra wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2016

Op 3 november\ is tijdens het 9e Nationaal Congres Fire Safety & Science de Scriptieprijs van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) uitgereikt.

Jelmer Feenstra wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2016 - Lees verder...

Jelmer Feenstra wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2016

Op 3 november is tijdens het 9e Nationaal Congres Fire Safety & Science de Scriptieprijs van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) uitgereikt. De jury kende de prijs toe aan Jelmer Feenstra van de Technische Universiteit Eindhoven voor zijn scriptie getiteld 'FDS-2-Abaqus, a two-way CFD-FEM coupling'.

Jelmer Feenstra wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2016 - Lees verder...

Evaluatie Fellow periode 2013-2016

Lees het TU/e Fellow - Fire Safety Engineering document. Waarin Fellow Ruud van Herpen zijn Fellow periode 2013-2016 geëvalueerd heeft een een vooruitblik FSE naar 2020 geeft.

Evaluatie Fellow periode 2013-2016 - Lees verder...

Nominaties IFV-VVBA scriptieprijs 2016

Expertclass ‘FSE – Next Generation’ Op donderdag 15 september 2015 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass ‘FSE – Next Generation’ de nominaties voor de IFV-VVBA scriptieprijs 2016 bekend gemaakt. De expertclass is een initiatief van de ir. Ruud van Herpen FIFireE, fellow FSE aan de TU Eindhoven. De scriptieprijs is een gezamenlijk initiatief van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de VVBA (Vereniging van BrandveiligheidAdviseurs). De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste bachelor- of masterscriptie, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is blijkt wel uit het aantal inzendingen.

Nominaties IFV-VVBA scriptieprijs 2016 - Lees verder...

9e Nationaal Congres Fire Safety & Science

Op 2 en 3 november organiseert het IFV in samenwerking met de Stichting Fellow FSE het 9e nationaal congres Fire Safety & Science. De ontwikkelingen op het terrein van Fire Safety Engineering en innoverende brandbestrijding staan niet stil. En daarom hebben we weer een vol programma met de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeken en activiteiten op deze terreinen. Met deels ‘oude bekenden’ als sprekers en workshopleiders, maar ook weer veel nieuwe gezichten van nieuwe organisaties. Vanaf 1 september vindt u op deze site nadere informatie over de inhoud van de lezingen en deelsessies.

9e Nationaal Congres Fire Safety & Science - Lees verder...

Paper Zutphen experimenten fase 1 gepresenteerd op Interflam 2016

Lieuwe de Witte, IFV heeft op Interflam 2016 zijn onderzoek over de brandexperimenten in Zutphen gepresenteerd.

Paper Zutphen experimenten fase 1 gepresenteerd op Interflam 2016 - Lees verder...