U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten op deze website.

Masterthesis: Different concepts for personal safety in a multi-storey residential complex in relation to internal smoke propagation

Vrijdag 30 oktober is Marc Scholman (TU/e – dept. Built Environment) afgestudeerd op het onderwerp “Different concepts for personal safety in a multi-storey residential complex in relation to internal smoke propagation”.

Masterthesis: Different concepts for personal safety in a multi-storey residential complex in relation to internal smoke propagation - Lees verder...

IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 voor scriptie over simulaties van vliegvuur

Leo Willem Menzemer van de University of Maryland/Ghent University heeft met een scriptie over numerieke simulaties van vliegvuur bij grote buitenbranden de IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 gewonnen. “De sterke punten van de scriptie zijn de relevantie voor brandveiligheid, de wetenschappelijke onderbouwing en de actualiteit. Natuurbranden komen steeds vaker voor en ook het probleem van branduitbreiding als gevolg van vliegvuur is zeer actueel”, aldus de jury

IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 voor scriptie over simulaties van vliegvuur - Lees verder...

Diverse artikelen in Brandveilig.com gepubliceerd

In Brandveilig.com 2021/01 en 2021/02 zijn enkele artikelen gepubliceerd, gebaseerd op verkennende onderzoeken en simulaties in het fellowship FSE van de TU/e. Ook in INside INformation 2021/01 (TUE-Built Environment BPS) is een artikel over vuurlasten in vluchtroutes opgenomen.

Diverse artikelen in Brandveilig.com gepubliceerd - Lees verder...

Gevelisolatie en -afdichting in Nederland: de toekomst na Grenfell Tower

Gevelisolatie en -afdichting in Nederland: de toekomst na Grenfell Tower

In dit artikel zijn Ruud van Herpen en Nico Scholten door Lynsey Dubbeld geïnterviewd over gevelisolatie en -afdichting naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen.

Gevelisolatie en -afdichting in Nederland: de toekomst na Grenfell Tower - Lees verder...

Hoe veilig is vluchtveilig?

Een artikel van Ruud van Herpen over de noodzakelijke marges als gevolg van onzekere randcondities geschreven voor Jaarboek Beveiliging Totaal 2016

Hoe veilig is vluchtveilig? - Lees verder...

Hoe waarborg je de vluchtveiligheid in grote compartimenten

n het Bouwbesluit 2012 zijn de voorwaarden opgenomen waarmee de veiligheid van bouwwerken wordt gewaarborgd. Daarbij gaat het om zowel gebruikscondities als bijzondere condities zoals brand. Die voorwaarden zijn geformuleerd als grenswaarden voor onder meer loopafstanden en het aantal en de kwaliteit van vluchtroutes. In grote compartimenten, zoals een markthal, is het vaak niet mogelijk om de vluchtveiligheid op deze manier vorm te geven.

Hoe waarborg je de vluchtveiligheid in grote compartimenten - Lees verder...

Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking en panelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019

Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking en panelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019

Farah Faudzi van de Universiteit Gent/University of Edinburgh heeft met een scriptie over de brandontwikkeling tussen dakbedekking (brandbaar) en PV-panelen boven het platte dak (onbrandbaar) gewonnen. “De scriptie is goed leesbaar en de uitleg van het doel en de aanpak zijn helder. Al met al een echte Fire Safety Engineering (FSE) scriptie, waarbij een actueel probleem bij de horens gevat wordt”, aldus de jury.

Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking en panelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 - Lees verder...

Scriptie over invloed van sprinkler op rooklaag wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2018

Nick Tenbült van de Technische Universiteit Eindhoven heeft met zijn scriptie over de invloed van een sprinkler op een rooklaag de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 gewonnen. “Een interessant en wetenschappelijk goed onderbouwd onderzoek. Zeer actueel voor de fire safety engineering met interessante resultaten. Deze zijn nog niet direct praktisch toepasbaar, maar de combinatie van modellering en experimenteel onderzoek is een stap in de goede richting”, aldus het juryrapport.

Scriptie over invloed van sprinkler op rooklaag wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 - Lees verder...

Sprinklers en persoonlijke veiligheid

Een van de belangrijkste doelen van onze wet -en regelgeving is persoonlijke veiligheid. Sprinklers zetten we nu vooral in om grotere brandcompartimenten mogelijk te maken. Sprinklers kunnen we ook inzetten voor vluchtveiligheid. De meerwaarde van sprinklerinstallaties wordt vaak onderschat. Onderzoek van Nieman en de TU/E bevestigt dat.

Sprinklers en persoonlijke veiligheid - Lees verder...