U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten . . . .

10 jaar stichting FellowFSE WO2

In november 2013 werd de stichting FellowFSE WO2 opgericht. Het doel van de stichting is om onderzoek en onderwijs in fire safety engineering te promoten en praktijkgericht onderzoek te stimuleren. Dit praktijkgericht onderzoek betreft master- en afstudeerprojecten van studenten aan de TU Eindhoven.

10 jaar stichting FellowFSE WO2 - Lees verder...

Promotiefilmpje FSE aan de TU/e

De behoefte aan Fire Engineers is in de ingenieurspraktijk erg groot. Door de vergrijzende gebouwpopulatie en de energietransitie ontstaan heel andere brandrisico's die met de huidige brandveiligheidsvoorschriften niet worden afgedekt. Afstudeerders in het vakgebied FSE zijn dus meer dan welkom!

Promotiefilmpje FSE aan de TU/e - Lees verder...

Fire resilience of residential buildings in CLT

Master research of Andrés Berdugo Calderon about fire resilience of residential buildings in Cross Laminated Timber, published in February 2022. A nice coöperation of Politecnico Torino, Eindhoven University of Technology and the Peutz Fire Lab. This research was followed by a lot more experiments with CLT, in search for the self extinguishing effect of CLT.

Fire resilience of residential buildings in CLT - Lees verder...

Rapport Rookverspreiding en persoonlijke veiligheid

Rapport Rookverspreiding en persoonlijke veiligheid

De snelle verspreiding van (giftige) rook is de belangrijkste oorzaak van slachtoffers bij brand in gebouwen. Wat zijn de risico’s van rookverspreiding voor het vluchten en voor het stay-in-place-concept? Kunnen deze risico’s worden beperkt door aanvullende voorzieningen? Dat onderzocht NIPV in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een simulatie-onderzoek, gevalideerd aan de brandproeven in complex Oudewater, met belangrijke bijdrage vanuit de TU/e.

Rapport Rookverspreiding en persoonlijke veiligheid - Lees verder...

Whitepaper Ontruimingsconcepten en stay-in-place in de zorg

Door recent onderzoek naar rookverspreiding in woongebouwen en door onderzoeken naar branden in de zorg (zoals de brand bij Rivierduinen in 2011 of de brand bij Aafje Smeetsland in 2021) leren we steeds meer over brandveiligheid in de zorg. Dit brengt nieuwe inzichten, maar het geeft tegelijkertijd reden tot zorg. Want het wordt steeds duidelijker dat er bij een brand door rookverspreiding nog minder tijd is om te ontruimen dan voorheen gedacht werd. Het is daarom nodig om kritisch te kijken naar de wijze waarop we in de zorg ontruimen bij brand. Een recente ontwikkeling hierbij is de aandacht voor de diverse ontruimingsconcepten en het stay-in-place-concept.

Whitepaper Ontruimingsconcepten en stay-in-place in de zorg - Lees verder...