U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten . . . .

Promotiefilmpje FSE aan de TU/e gelanceerd

De behoefte aan Fire Engineers is in de ingenieurspraktijk erg groot. Door de vergrijzende gebouwpopulatie en de energietransitie ontstaan heel andere brandrisico's die met de huidige brandveiligheidsvoorschriften niet worden afgedekt. Afstudeerders in het vakgebied FSE zijn dus meer dan welkom!

Promotiefilmpje FSE aan de TU/e gelanceerd - Lees verder...

Assessing the risk of flanking of thermally light facades in case of fire

Master project of Nora Kuiper about the risk of shortcutting fire compartmentation by thermally light facades. This is a 10 ECT's master project, not a graduation project. Published september 2022

Assessing the risk of flanking of thermally light facades in case of fire - Lees verder...

Exploring the possibilities of a stay-in-place concept in case of fire

Masterproject (10 ects) van Joost Dumas, waarin de consequenties van interne rookverspreiding voor het stay-in-place concept worden vastgesteld op basis van multizonde simulaties.

Exploring the possibilities of a stay-in-place concept in case of fire - Lees verder...

Fire resilience of residential buildings in CLT

Master research of Andrés Berdugo Calderon about fire resilience of residential buildings in CLT published in February 2022. A nice coöperation of Politecnico Torino, Eindhoven University of Technology and the Peutz Fire Lab.

Fire resilience of residential buildings in CLT - Lees verder...

NIPV-VVBA Scriptieprijs FSE 2023

NIPV-VVBA Scriptieprijs FSE 2023

Voor de scriptieprijs FSE 2023 zijn op de expterclass NEXT GENERATION drie scripties genomineerd. De winnaar wordt bekend gemaakt op het FSS congres vij het NIPV op 8 juni!

NIPV-VVBA Scriptieprijs FSE 2023 - Lees verder...

Rapport Rookverspreiding en persoonlijke veiligheid

Rapport Rookverspreiding en persoonlijke veiligheid

De snelle verspreiding van (giftige) rook is de belangrijkste oorzaak van slachtoffers bij brand in gebouwen. Wat zijn de risico’s van rookverspreiding voor het vluchten en voor het stay-in-place-concept? Kunnen deze risico’s worden beperkt door aanvullende voorzieningen? Dat onderzocht NIPV in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een simulatie-onderzoek, gevalideerd aan de brandproeven in complex Oudewater, met belangrijke bijdrage vanuit de TU/e.

Rapport Rookverspreiding en persoonlijke veiligheid - Lees verder...

Thermomechanical modelling of composite slab joints under fire

Sue Ellen de Nijs investigated in this master research the influence of a thermal action caused by fire on composite slab joints in precast floors.

Thermomechanical modelling of composite slab joints under fire - Lees verder...

Whitepaper Ontruimingsconcepten en stay-in-place in de zorg

Door recent onderzoek naar rookverspreiding in woongebouwen en door onderzoeken naar branden in de zorg (zoals de brand bij Rivierduinen in 2011 of de brand bij Aafje Smeetsland in 2021) leren we steeds meer over brandveiligheid in de zorg. Dit brengt nieuwe inzichten, maar het geeft tegelijkertijd reden tot zorg. Want het wordt steeds duidelijker dat er bij een brand door rookverspreiding nog minder tijd is om te ontruimen dan voorheen gedacht werd. Het is daarom nodig om kritisch te kijken naar de wijze waarop we in de zorg ontruimen bij brand. Een recente ontwikkeling hierbij is de aandacht voor de diverse ontruimingsconcepten en het stay-in-place-concept.

Whitepaper Ontruimingsconcepten en stay-in-place in de zorg - Lees verder...