U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten . . . .

Promotiefilmpje FSE aan de TU/e gelanceerd

De behoefte aan Fire Engineers is in de ingenieurspraktijk erg groot. Door de vergrijzende gebouwpopulatie en de energietransitie ontstaan heel andere brandrisico's die met de huidige brandveiligheidsvoorschriften niet worden afgedekt. Afstudeerders in het vakgebied FSE zijn dus meer dan welkom!

Promotiefilmpje FSE aan de TU/e gelanceerd - Lees verder...

IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 voor scriptie over simulaties van vliegvuur

Leo Willem Menzemer van de University of Maryland/Ghent University heeft met een scriptie over numerieke simulaties van vliegvuur bij grote buitenbranden de IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 gewonnen. “De sterke punten van de scriptie zijn de relevantie voor brandveiligheid, de wetenschappelijke onderbouwing en de actualiteit. Natuurbranden komen steeds vaker voor en ook het probleem van branduitbreiding als gevolg van vliegvuur is zeer actueel”, aldus de jury

IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 voor scriptie over simulaties van vliegvuur - Lees verder...

Diverse artikelen in Brandveilig.com gepubliceerd

In Brandveilig.com 2021/01 en 2021/02 zijn enkele artikelen gepubliceerd, gebaseerd op verkennende onderzoeken en simulaties in het fellowship FSE van de TU/e. Ook in INside INformation 2021/01 (TUE-Built Environment BPS) is een artikel over vuurlasten in vluchtroutes opgenomen.

Diverse artikelen in Brandveilig.com gepubliceerd - Lees verder...

PHBO Fire Safety Engineering 2022 van start

De PHBO opleiding Fire Safety Engineering (SKB i.s.m. IFV/Brandweeracademie) is gestart op 16 december 2021 met een introductie bijeenkomst. Ruud van Herpen is cursuscoördinator van de opleiding. De opleiding duurt circa een jaar en bevat diverse tussentijdse toetsmomenten (tentamens, oefeningen, groepsproject). De cursuslokatie is de Brandweeracademie in Arnhem.

PHBO Fire Safety Engineering 2022 van start - Lees verder...

Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking en panelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019

Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking en panelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019

Farah Faudzi van de Universiteit Gent/University of Edinburgh heeft met een scriptie over de brandontwikkeling tussen dakbedekking (brandbaar) en PV-panelen boven het platte dak (onbrandbaar) gewonnen. “De scriptie is goed leesbaar en de uitleg van het doel en de aanpak zijn helder. Al met al een echte Fire Safety Engineering (FSE) scriptie, waarbij een actueel probleem bij de horens gevat wordt”, aldus de jury.

Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking en panelen wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 - Lees verder...