U bent hier: Home / Deelnemende organisaties / Stybenex

Stybenex

De brancheorganisatie Stybenex behartigd de collectieve belangen van haar leden. De belangrijkste taak van Stybenex is het stimuleren van een optimaal gebruik van EPS zowel als isolatie- en verpakkingsmateriaal als licht ophoogmateriaal in de grond- weg- en waterbouw.

 

Stybenex geeft voorlichting en initieert en participeert in studies en onderzoeken. Als vooraanstaande overlegpartner voor overheidsinstanties en organisaties zijn wij lid van EUMEPS (de Europese EPS-branchevereniging) zowel voor verpakkingen als bouwproducten, de NRK (Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie), de NII (Nederlandse Isolatie Industrie). Participeert via de NII en de NRK actief in de koepelorganisatie van bouwtoeleveranciers NVTB en de Europese koepel van bouwtoeleveranciers. De behartiging bij normalisatie instituten als NEN (Nederlands Normalisatie Instituut), CEN (Commission Européenne de Normalisation) en kwaliteitsverklaringen-instituten als SBK (Stichting Bouwkwaliteit) en KOMO valt ook binnen het aandachtsgebied van Stybenex evenals actieve participatie in de Colleges van Deskundigen van KIWA, IKOB/BKB en SGS- INTRON.
EPS met de meeste DuBo keurmerken in thermische isolatie en de meest gunstigste LCA profiel van gangbare isolatie materialen waarbij het ’t meest eenvoudigste 100% recyclebaar is met goede isolatiewaarden en geen veroudering kent of nadelen bij verwerking draagt bij aan een duurzame toekomst. De leden van Stybenex leveren - en voldoen aan de wettelijke plicht - alle EPS voor bouwisolatie onder CE-markering en vigerende wetgeving en EN-normen. Alle EPS wordt voor thermische isolatie onder KOMO kwaliteitsgarantie geleverd. Meerdere leden hebben het interne kwaliteitssysteem op basis van ISO 14000 normen ingericht en gecertificeerd.
Stybenex is gevestigd te Arkel en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40 34 10 06.
De brancheorganisatie Stybenex behartigd de collectieve belangen van haar leden. De belangrijkste taak van Stybenex is het stimuleren van een optimaal gebruik van EPS zowel als isolatie- en verpakkingsmateriaal als licht ophoogmateriaal in de grond- weg- en waterbouw.Website