U bent hier: Home / Deelnemers / Stybenex

Stybenex

De vereniging Stybenex behartigt de belangen van de Nederlandse EPS producenten en hun producten. Stybenex bestaat uit 5 leden die samen ca. 95% van de Nederlandse markt voor EPS-bouw- en verpakkingsproducten vertegenwoordigen.


EPS is een van de meest veelzijdige producten in de bouw. Het kent een levensduur van meer dan 75 jaar waarbij de thermische en mechanische eigenschappen niet verloren gaan. De eigenschappen zijn ideaal als isolatiemateriaal, maar ook als licht ophoogmateriaal voor de Grond-, Weg- en Waterbouw.

Stybenex informeert de markt inzake de goede eigenschappen van EPS in het licht van Circulaire Economie en Duurzaamheid. Stybenex is sinds 1972 actief betrokken bij projecten inzake inzameling en recycling. EPS is het enige isolatiemateriaal wat direct en zonder aanvullende processen via recycling weer kan worden ingezet in nieuwe EPS producten.
Stybenex is actief en initiërend in tal van overleggen en commissies waar EPS producten en toepassingen een rol (kunnen) spelen. Hiertoe worden contacten onderhouden met diverse onderzoeksbureaus en andere branches in de bouw op het gebied van energiebesparing, milieuprestaties, brandveiligheid en de circulaire economie.
Stybenex zet zich in voor een objectieve beoordeling inzake EPS producten in de toepassing op constructie en gebouwniveau. Conform het Bouwbesluit hanteert Stybenex In de toepassing de uitgangspunten bij een prestatie op integraal niveau en niet op basis van het kale materiaal.
Stybenex is lid van EUMEPS, de Europese koepel van EPS. Tevens is Stybenex lid van de Nederlandse Isolatie Industrie (NII) en van de Nederlandse Rubber- en Kunststof industrie (NRK).
Ook is Stybenex via de NII actief in de Nederlandse Vereniging van producenten in de Toeleverende industrie in de Bouw (NVTB) en actief in tal van nationale en internationale commissies inzake normalisatie (NEN, CEN) en certificatie (SGS Intron, KIWA, SGK IKOB, Insula).

www.stybenex.nl


Logo Stybenex